סוגי מוזיקה

כולם אוהבים מוזיקה. טוב, אולי לא כולם, אבל ניתן לומר במידה רבה של וודאות כי, מרבית האנשים אוהבים מוזיקה ברמות היקף שונות.

DJ, תקליטנים הם בין היחידים שאהבה שלהם למוזיקה חוצה סגנונות/ז’אנרים/סוגות מוזיקה. במסגרת עבודתם, הם נדרשים להכיר לא רק סגנונות וסוגים שונים של מוזיקה אלא גם להיות בקיאים במוזיקה חדשה, ישנה ולפעמים גם לייצר בעצמם סוג של מוזיקה באמצעות רימקסים.

את המאמר הזה בנושא של סוגי מוזיקה, כתבנו לכם מזווית הראייה של DJ / תקליטן

לשמיעה של כל המדריך הזה לנוחות שלכם אנא לחצו על כפתור ההפעלה בצד ימין של נגן זה.

רוצים לגלות על עולם המוזיקה? רוצים לדעת את כל הסוגים הקיימים ומה חדש בעולם היום? הגעתם למקום הנכון!

הצעת מחיר הוגנת ונוחה בהתאם לגודל האירוע ולציוד הנדרש!   💰

עשרות אירועים מרגשים עם אורחים נפלאים אשר נכנסו לנו ללב! ❤️

שירות אישי על ידי בחירת המוזיקה המתאימה ביותר לכל שלבי האירוע 🎵

תקליטנים מקצועיים בעלי ניסיון רב המתמחים בכל סוגי המוזיקה והאירועים בכל חלקי הארץ 🎧

 בניית הפלייליסט המושלם עם כל השירים הפופולריים ביותר בהתאמה אליכם🎼

סוגי מוזיקה – אחת, שתים או שבעים

קשה מאד לקבוע כמה סוגי מוזיקה (ז’אנרים) יש בעולם, מכיוון שהתהליך עצמו של קביעת סוג המוזיקה הוא תהליך סובייקטיבי, המושפע לא מעט מאופי התרבות שבה מקטלגים את המוזיקה. בנוסף, הרבה סוגות מוזיקה התפתחו מתוך סוגות אחרות והפכו לסוגה עצמאית, וחלקם אף התפצל לכמה תתי סוגים. לדוגמא, לסגנון ג’אז יש תת סגנון של פיוז’ן ג’אז.

אבל זה לא נגמר כאן, ישנם סוגי מוזיקה שהם בכלל חיבור וערבוב של שני סוגים מוזיקה אחרים שיחדיו יוצרים סוג מוזיקה אחר. לדוגמא, מוזיקת soul (נשמה), היא תוצר מוזיקלי בעקבות שילוב של רית’ם אנד בלוז יחד עם גוספל.

בחברה המערבית אליה אנחנו בישראל משייכים את עצמנו וממנה אנחנו בעיקר מושפעים וצורכים את המוזיקה המקיפה אותנו, יש כמה סגנונות שנמצאים בזרם הכללי הרחב, ביניהם, רוק, פופ, מזרחי, היפ הופ וראפ, ג’אז, קלאסי. לצידם, קצת פחות במרכז ניתן למצוא את המוזיקה האלקטרונית, מטאל, האוס וכדומה.

באופן קצת מוזר ומעניין, בישראל פיתחו ז’אנר מוזיקלי שלא קיים בעולם והוא נקרא מוזיקת עולם. לתוך הקטגוריה הזו מכניסים כל מוזיקה שלא מצליחים לשייך אותה לאחד מהזרמים המרכזיים או שהיא מגיעה מאומנים פחות מוכרים.

סוגי מוזיקה

ז’אנרים במוזיקה

מוזיקה לאירועים כמו חתונות, אירועי מצווה, אירועי חברות וכדומה לרוב יכללו שילוב של כמה סוגי ז’אנרים, מתוך הז’אנרים הפופולריים. הסיבה לכך ברורה, באירועים מסוג אלו ישנו קהל הטרוגני וצריך להתאים מוזיקה ש”מדברת” לכולם. לעומת זאת, באירועים יותר ממוקדים סביב קהל יעד הומוגני יותר כמו, מסיבת מטאל, המוזיקה תהיה מהז’אנר עצמו ומתתי הז’אנר כמו, הבי מטאל.

הז’אנרים השולטים באירועים בחברה הישראלית

ים תיכוני – ז’אנר זה, נקרא בעבר (וגם כיום) מוזיקה מזרחית, היה במשך שנים ארוכות מחוץ לזרמים המקובלים ונחשב לפחות איכותי ובחלקים ממנו אף נחות. בשני העשורים השל המאה השערים ואחת, סוג מוזיקה זה הפך להיות הז’אנר המוביל במוזיקה הכלל ישראלית.

בבסיסה המוזיקה המזרחית הישראלית, היא בעיקר תוצר של מוזיקה ממקורות ערביים כמו, כורדיים, מרוקאיים, פרסיים וגם ממדינות כמו, טורקיה הודו ויוון. מקורות אלו השתלבו עם המוזיקה הארץ הישראלית שהתפתחה בישראל ומקורותיה ממדינות אירופה וארצות הברית.

לעוד מידע בנושא – תקליטן לאירועים

כמו ז’אנרים אחרים גם במוזיקה הים תיכונית מזרחית, ניתן לזהות מספר תתי ז’אנר כדוגמת, רוק מזרחי ופופ מזרחי.

פופ – ז’אנר המוזיקה הפופולרית והרווחי ביותר בעולם. השם של הז’אנר מגיע מתוך המילה פופולרי והוא מכוון לסוגי שירים ומוזיקה שהציבור הרחב אהב מאד. לאורך השנים בהם התעצב הפופ השתרש בו סגנון המאופיין במוזיקה קצבית, קלה ולרוב עם טקסטים העוסקים בחיי היום יום ומדברים לכל האנשים. סיבה נוספת להצלחה של ז’אנר זה נובע מכך שקהל היעד של פופ מתחיל כבר בגילאים מאד צעירים של נוער.

רוק אנד רול – סוגה פופולארית מאד במיוחד החל משנות ה 60 ועד שנות ה -90, שהתפתחה ממקורות מוזיקה אפרו אמריקאית של ג’אז, בוגי ובלוז,  מהרוק אנד רול התפתח תת ז’אנר של רוק.

ג’אז – סוגת מוזיקה הקיימת מעל 100 שנה שהשפיעה בעצמה על התפתחות מספר רב של סוגות מוזיקאליות. הג’אז פותח על ידי אפרו אמריקאים בארצות הברית והמקורות שלה נעוצים בצלילים אפריקאים. ברמת הבסיס של הג’אז, מדובר במוזיקה אינסטרומנטלית ופחות בטקסטים.

היפ הופ / ראפ – סוגת מוזיקה יחסית צעירה שהתפתחה בשנות ה-70 של המאה העשרים בארצות הברית מתוך מוזיקה שחורה (מונח המתאר את כלל סוגות המוזיקה שאפיינו את האוכלוסייה האפריקאית במיוחד זו שחיה בארצות הברית). בשנים האחרונות, בעיקר בזכות ההתפתחות העצומה של אמצעי התקשורת ובמיוחד המדיה החברתית, הפכו ההיפ הופ והראפ לכוח המרכזי במוזיקה המערבית.

הבדלים בין סגנונות מוזיקה – האם אלו הבדלים אמיתיים?

לכאורה ניתן לומר כי, כל סוגות המוזיקה התפתחו ממספר מקורות מוזיקליים מצומצם מאד ולכן אין באמת הבדלים. אך למעשה גם אם הדבר אכן כך, לאורך השנים המוזיקה התפתחה, התפצלה והלכה לכיוונים שונים על ידי יוצרים שונים מתרבויות שונות עד שקשה מאד להבחין במקורות האמיתיים שלה. הקהל המודרני של היום יתקשה מאד לזהות את המוזיקה של היום אם מקורות קדומים שלה.

למדריך המלא והמפורט של עם כל מה שאתם צריכים לדעת על מוזיקה 

סוגי מוזיקה ישראלית

בחינת המוזיקה הישראלית צריכה להיות לפי נקודת הזמן שבה בוחנים אותה. האם בתקופה שקדמה להקמת המדינה?, אז המוזיקה הייתה כזו שהביאו העולים בעליות טרום המדינה בעיקר מאירופה וההתאימה לצורך שהיה לחלוצים שהתגוררו כאן. אם בוחנים את המוזיקה מנקודת הזמן של הקמת המדינה, אז המוזיקה התפתחה לכיוונים שונים בעקבות מוזיקה שהביאו איתם יהודים שעלו מכל העולם, כולל ממדינות ערב.

בשנותיה הראשונות של המדינה, המוזיקה ששלטה ברמה הציבורית הישראלית הפורמאלית הייתה מוזיקה שהגיעה מאירופה ומארצות הברית ודחקה את המוזיקה המזרחית שאפיינה וייצגה את בני עדות המזרח. רק בשנות התשעים החלה המוזיקה המזרחית לצבור מקום ומעמד גם בציבוריות שעמד בהתאם לפופולאריות שהייתה לה באוכלוסייה עצמה.

עוד מאמרים בנושא מוזיקה –

מוזיקה לחתונה

כל מה שאתם צריכים לדעת על מוזיקה 🎵

במוזיקה הישראלית ניתן לזהות כמה שלבי מוזיקה לאורך השנים מאז הקמת המדינה

מוזיקה ושירי ארץ ישראל, אפיינו את השנים הראשונות של המדינה (שנות ה- 50 וה – 60) ועסקו בעיקר בסוגיות של הקמת מדינה, ציונות, אהבת הארץ וכמובן מלחמות התקומה. שירי ארץ ישראל הושרו והובלו בעיקר על ידי חבורות זמר ולהקות צבאיות.

שנות ה-70 וה- 80 היו תקופת כניסתם של הרוק והפופ לישראל, להקות, זמרים וזמרות, השתתפות של ישראל בתחרויות זמר בעולם, לצד פסטיבלי הזמר הישראלים שהתקיימו לאורך שנות ה 60 וה -70.

שנות ה- 90 היו מעבר הדרגתי של המוזיקה המזרחית לקדמת במת הציבוריות הישראלית לאחר שבמשך שנים רבות היא הייתה פופולארית מאד אך ללא הכרה מצד רשויות התרבות הפורמאליות.

שנות האלפים, כבר הפכו לשנים שבהם כל סוגות המוזיקה מוצאות את מקומם בזכות התפתחות המדיה החברתית, אתרי שיתוף ובכלל ההנגשה הדיגיטלית באמצעות אפליקציות ואתרים שונים. ההיצע הגדול הקטין את הטון של אמצעי התקשורת המסורתיים (רדיו וטלוויזיה) בקביעת האג’נדה המוזיקלית.

ז’אנר שממש התפתח בישראל בעשור האחרון הוא ההיפ הופ והראפ שכוללים מספר גדול של אמנים יוצרים ומבצעים.

מוזיקה

לסיכום

קשה מאד לסכם ז’אנרים במוזיקה שכן מדובר בהיקף עצום של יצירה וסגנונות. כאשר מקיימים אירוע וזקוקים בו למוזיקה, תקליטן או DJ היא הדרך הכי טובה למענה מדויק לצורך המוזיקלי. מרבית התקליטנים שולטים במגוון הז’אנרים הפופולאריים כך שיכולים לתת מענה לקהל מגוון.

שאלות נפוצות

מוזיקה אלקטרונית מוגדרת כמוזיקה שנוצרת ומנוגנת על ידי כלים אלקטרוניים ולא רק על ידי כלי נגינה. המוזיקה האלקטרונית נחשבת כז’אנר רק כאשר הכלים המובילים בה הם לא כלי נגינה אלקטרונים, אלא מכשירים כמו: סינתיסייזר, מחשב, דוגם צלילים (סמפלר) מכונת תופים ואחרים והם אלו שמייצרים את המוזיקה. למעשה מוזיקה אלקטרונית מייתרת במידה רבה את הצורך בנגנים. מוזיקה אלקטרונית מובילה מאד בתחום הריקוד וכוללת תת ז’אנר פופולארי מאד הנקרא מוזיקת ריקודים אלקטרונית (EDM). בתוך ז’אנר זה ניתן למצוא תת סוגה של האוס, טכנו, טראנס, ג’אראז ועוד. בתחום זה ישנה התמקצעות גבוהה של DJ המתקלטים במסיבות ריקודים אלקטרוניות רבות משתתפים.
מסיבות הוא שם כולל לאירועים בעלי אופי משמח, חגיגי שלרוב משמיעים בהם מוזיקה בכדי להעצים את החוויה של מטרת האירוע. המוזיקה במסיבות נקבעת בהתאם לאופי וסוג המסיבה ובהתאם להגדרה ולדרישות של מארגני האירוע. ניתן למצוא תקליטנים המשמיעים מוזיקה למסיבות ימי הולדת לכל הגילאים, למסיבות נושא, למסיבות טבע, למסיבות חברתיות, למסיבות משפחתיות ועוד.  
בהחלט לא, הגם שזו ככל הנראה משימה לא אפשרית. תקליטן צריך להכיר את סוגות המוזיקה המועדפות ומוכרות בקרב הציבור הרחב ובעיקר מוזיקה שיכולה להשתלב באירועים שמתקיימים באופן שכיח, כמו חתונות, אירועי מצווה וימי הולדת. לצד ההיכרות הזו עם ז’אנרים מוזיקליים, תקליטן נדרש לא פחות, להיות מעודכן בהתפתחויות המוזיקליות, בטרנדים החדשים ובלהיטים האחרונים, מכיוון שבאירועים ישנה ציפייה לשלב את הישן עם החדש, את המודרני עם המסורתי.